M2M Solutions Oy:n Yleiset Toimitusehdot

1. Yleiset ehdot

M2M Solutions Oy (”M2MS”, ”me”, ”meidän”) on Suomessa rekisteröity yritys, jonka y-tunnus on 2593213-8 ja jonka liiketoimintaa on tuotteiden myynti verkkokaupassa osoitteessa www.m2ms.fi ja suoraan asiakkaille. Näitä M2M Solutions Oy:n Yleisiä Toimitusehtoja (”Ehdot”) sovelletaan M2M Solutions Oy:n ja sen asiakkaiden välisissä liiketoimissa.

M2M Solutions Oy varaa oikeuden muuttaa näitä Ehtoja yksipuolisesti ilman ennakkoilmoitusta. Tilauksiin sovelletaan Ehtoja, jotka olivat voimassa tilaushetkellä M2M Solutions Oy:n verkkosivujen perusteella. Muutokset Ehtoihin, jotka johtuvat muutoksista lainsäädännössä tulevat voimaan välittömästi ellei laki muuta sano.

M2M Solutions Oy ei ole vahingonkorvausvastuussa, jotka ovat seurausta ylivoimaisesta esteestä. Ylivoimainen este on sellainen odottamaton ja yllättävä olosuhde tai muutos olosuhteissa, johon M2M Solutions Oy ei voi vaikuttaa ja jonka aiheuttamaa haittaa M2M Solutions Oy ei pysty selvittämään. M2M Solutions Oy on velvollinen ilmoittamaan asiakkailleen niin pian kuin mahdollista ylivoimaisesta esteestä.

2. Asiakas

M2M Solutions Oy myy tuotteita ja palveluita täysi-ikäisille yksityishenkilöille (jäljempänä ”kuluttaja”) ja huoltajan antamalla luvalla myös alle 18-vuotiaille henkilöille. Me myymme tuotteita ja palveluita Suomessa, EU maissa sekä Sveitsissä ja Norjassa. Me myymme tuotteita ja palveluita myös yritysasiakkaille ammattikäyttöön.

Kuluttaja-asiakaskaupassa noudatamme Suomen ja EU:n voimassaolevaa lainsäädäntöä. Nämä Ehdot eivät ole voimassa siltä osin kuin ne rajoittavat kuluttajan oikeuksia siitä mitä pakottavassa lainsäädännössä on määrätty.

Yritysasiakaskaupassa M2M Solutions Oy:n ja yritysasiakkaan välisiin liiketoimiin sovelletaan Suomen kauppalakia (355/1987) ellei näissä sopimusehdoissa ole toisin määrätty.

Kuluttaja-asiakas on velvollinen luovuttamaan tilausta tehdessään täydelliset yhteystiedot, jotka sisältävät ainakin seuraavat tiedot: nimi, osoite, puhelinnumero ja sähköpostiosoite. Yritysasiakkaan tulee tämän lisäksi ilmoittaa seuraavat tiedot: yhteyshenkilön nimi, yrityksen y-tunnus, ja laskutusosoite (jos eri kuin toimitusosoite).

Asiakkaat voivat tutustua meidän tietosuojamenettelyyn ja evästeiden käyttötapoihin verkkosivujemme kohdassa Tietosuojamenettely.

Toimitusaika-arviot perustuvat maahantuojilta ja tuotteiden valmistajilta saatuihin tietoihin. M2MS ei ole vastuussa vaikutuspiirinsä ulkopuolelta tulevien ennalta arvaamattomien muutosten aiheuttamista viivästyksistä. Sitova kauppasopimus astuu voimaan tilauksen kirjauduttua M2M Solutions Oy:n tietojärjestelmään.

3. Tilaukset

Meidän tuotteet ja palvelut tilataan pääasiassa verkkokaupastamme osoitteessa www.m2ms.fi. Kaikki tilauksen vahvistetaan kirjallisesti sähköpostilla ja tilausvahvistuksessa näkuu hinnat, toimituskulut sekä tilatut tuotteet ja palvelut. Tilausvahvistus lähetetään asiakkaan tilauksessaan ilmoittamaan sähköpostiosoitteeseen.

Tilaukseen sovelletaan tilaushetkellä voimassa olevia Ehtoja.

4. Tuotteet ja hinnastot

Tuotteiden hinnat sisältävät voimassa olevan arvonlisäveron. Mikäli hinnasto sisältää selviä hintavirheitä, tuotetta ei myydä selvästi alempaan hintaan, jos voidaan olettaa asiakkaan ymmärtäneen virheen olemassaolo.

Hintamme eivät sisällä postitus- tai asennuskuluja.

M2M Solutions Oy:n myymät GPS/GSM paikannuslaitteet tarvitsevat toimiakseen SIM kortin. Asiakas on velvollinen hankkimaan tarvittavan SIM kortin itse ja meidän hinnastomme ei sisällä SIM kortin hintaa eikä mahdollisia SIM kortin käytöstä aiheutuvia tietoliikennekustannuksia.

Mikäli tuotteen hinta nousee ennenkuin tuote on toimitettu, toimitamme tuotteet alkuperäiseen alhaisempaan hintaan. Mikäli tilausta muuutetaan ennen kuin tuotteet on toimitettu, tuotteen hinta on muutoshetkellä voimassaoleva hinta. Mikäli tuotteen hinta laskee, toimitamme tuotteet automaattisesti tällä alhaisemmalla hinnalla.

M2M Solutions Oy varaa oikeuden rajoittaa tuotteiden myyntiä suurissa kappalemäärissä.

5. Maksutavat

Tilaus ja toimituskulut maksetaan tilauksen teon yhteydessä. Maksu suoritetaan Paytrail Oyj verkkosivuilla, joka toimii meidän Maksupalvelutarjoaja.

Me tarjoamme useita eri Maksutapoja asiakkaillemme. Näiden maksutapojen käyttö edellyttää asiakkaiden rekisteröitymistä ylläpitämäämme asiakasrekisteriin.

6. Maksupalvelutarjoaja ja verkkopankkimaksut

Maksunvälityspalvelun toteuttajana ja maksupalveluntarjoajana toimii Paytrail Oyj (y-tunnus 2122839-7) yhteistyössä suomalaisten pankkien ja luottolaitosten kanssa. Paytrail Oyj näkyy maksun saajana tiliotteella tai korttilaskulla ja välittää maksun kauppiaalle.

Paytrail Oyj:llä on maksulaitoksen toimilupa.

Reklamaatiotapauksissa pyydämme ottamaan ensisijaisesti yhteyttä tuotteen toimittajaan.

Paytrail Oyj, y-tunnus: 2122839-7
Innova 2
Lutakonaukio 7
40100 Jyväskylä
Puhelin: 0207 181830

Verkkopankkimaksaminen

Verkkopankkimaksamiseen liittyvän maksunvälityspalvelun toteuttaa Paytrail Oyj (2122839-7) yhteistyössä suomalaisten pankkien ja luottolaitosten kanssa. Käyttäjän kannalta palvelu toimii aivan kuten perinteinen verkkomaksaminenkin.

7. Toimitustavat

Me tarjoamme useita Toimitustapoja asiakkaillemme. Toimituskulut vaihtelevat eri toimitustapojen kesken ja toimituskulut näkyvät automaattisesti tilausta tehtäessä.

Meidän keskimääräinen tilauksen käsittelyaika on 3 – 5 arkipäivää tilausvahvistuksen päiväyksestä. Toimitusaika riippuu toimituspaikasta. Tyypillisesti toimitusaika Suomessa on 1 – 2 arkipäivää ja muualle EU:ssa toimitusaika voi olla 5 arkipäivää. M2MS:n käytäntö on toimittaa tuotteet sen jälkeen kun olemme vastaanottaneet vahvistuksen maksusta.

M2M Solutions Oy ei ole velvollinen varaamaan muita saman tilauksen tuotteita asiakkaalle, jos yhden tuotteen saatavuus on huono, tai sen toimitus viivästyy M2MS:stä riippumattomista syistä. Kuluttaja voi vaihtoehtoisesti hyväksyä joko viivästyneen tuotteen jälkitoimituksen tai tilauksen perumisen. Jälkitoimituksen postikulut veloitetaan normaalisti. Tilauksessa olevia tuotteita varataan enintään 10 arkipäivää, minkä jälkeen tilaus perutaan ellei asiakas ole suostunut jälkitoimitukseen M2MS:n ehtojen mukaisesti.

Asiakas on velvollinen tarkastamaan lähetyksen 14 vuorokauden kuluessa ja tutustumaan huolellisesti tuotteen käyttöohjeisiin ja –ehtoihin ennen käyttöönottoa.

8. Palautusoikeus

Tavaroiden myynti verkkokaupassa luokitellaan etämyynniksi Suomen kuluttajansuojalain (38/1978) mukaisesti, jolloin käyttämättömillä tuotteilla on 14 päivän palautusoikeus (kuluttajansuojalaki 6. luku). Lain tarkoituksena on antaa kuluttajalle oikeus tutustua tuotteeseen niin kuin se on mahdollista myymälässä. M2M Solutions Oy myöntää asiakkaalle lain hengen mukaisesti oikeuden tutustua pakkauksen sisältöön. Tuotepakkauksen avaaminen tulee suorittaa yleistä varovaisuutta noudattaen.

Seuraavat rajoitukset ovat voimassa palautusoikeudessa kuluttajansuojalain 6. luvun 16 § mukaisesti:

  • sopimus koskee tavaraa, joka valmistetaan tai jota muunnellaan kuluttajan vaatimusten mukaisesti tai selvästi henkilökohtaisia tarpeita vastaavaksi;
  • sopimus koskee tavaraa, joka voi nopeasti pilaantua tai vanhentua taikka joka luonteensa vuoksi on sen toimittamisen jälkeen erottamattomasti sekoittunutmuiden tavaroiden kanssa;
  • palvelu on kokonaan suoritettu tai digitaalisen sisällön toimittaminen sähköisesti on aloitettu ennen peruuttamisajan päättymistä kuluttajan 15 §:ssätarkoitetun pyynnön tai suostumuksen johdosta ja kuluttajalle on ilmoitettu peruuttamisoikeuden puuttumisesta tällaisessa tapauksessa; ja
  • sinetöitynä toimitettu ääni- tai kuvatallenne taikka tietokoneohjelma on avattu.

Tuotteet voidaan palauttaa 14 päivän kuluessa toimituspäivästä ilman erillistä syytä.

9. Palautusmenettely

Asiakaspalautukset ja huoltotoimitukset tulee lähettää aina sellaisella postipaketilla tai kuriiripostilla, josta on saatavilla lähetysseurantatunnus, seuraavaan osoitteeseen:
M2M Solutions Oy
Iso Roobertinkatu 8 a 6
00120 HELSINKI

Asiakkaan tulee lähettää täydellisenä täytetty Palautusilmoitus M2M Solutions Oy:lle asiakaspalautuksesta ennen palautusoikeuden päättymistä. Tuotteet tulee lähettää yllä mainittuun osoitteeseen ja paketin, jossa on asiakaspalautuksen tai huoltotoimituksen tuotteet tulee sisältää tulostettu kopio M2M Solutions Oy:n Palautusilmoituksesta sekä kopio kuitista tai laskusta.

M2M Solutions Oy hyvittää asiakkaalle ostohinnan ja meidän lähetyksen postikulut 14 päivän kuluessa Palautusilmoituksen vastaanottamisesta. Pyydämme huomioimaan, että varaamme oikeuden pidättäytyä asiakashyvityksen maksusta, kunnes olemme vastaanottaneet palautuslähetyksen tai olemme saaneet asiakkaalta riittävät todisteet siitä, että palautuslähetys on meille lähetetty. Asiakas on velvollinen lähettämään palautettavat tuotteet takaisin meille 14 päivän kuluessa Palautusilmoituksen lähettämisestä.

Asiakas on vastuussa kaikista suorista asiakaspalautuksiin ja huoltotoimituksiin liittyvistä toimituskuluista. Arvioidut toimituskulut ovat Suomessa noin EUR 10 (postipaketti) ja noin EUR 50 lähetyksissä, jotka on lähetetty ulkomailta.

Lähettäjä huolehtii paketin paketoimisesta. Tuotteet tulee paketoida huolella, jotta tuotteet eivät vahingoitu kuljetuksessa. Tuotteiden ympärille tulee laittaa vähintään 10 cm pehmustetta. M2MS ei ole vastuussa huolimattomasti ja Ehtojen vastaisesti pakattujen palautusten vahingoittumisesta. Asiakkaan puolelta tulleesta virheestä aiheutuneet kustannukset peritään asiakkaalta.

M2M Solutions Oy pidättää oikeuden periä kustannukset asiakkaalta, jos asiakaspalautus on tehty aiheetta tai sopimusehtojen vastaisesti. Asiakkaalta peritään M2MS:n käsittely- ja postituskulut.

M2M Solutions Oy myöntää yritysasiakkaille rajoitetun 14 päivän palautusoikeuden. Palautetun tuotteen tulee olla käyttämätön ja avaamattomassa myyntipakkauksessa. Tämä rajoitettu palautusoikeus ei ole voimassa tuotteille, joiden hinta on yli EUR 300 tai tilauksille joiden arvo on yli EUR 500 tai millekään tuotteille, jotka on muunneltu asiakkaiden vaatimusten mukaisesti.

10. Takuu ja virhevastuu

M2MS:n myymien tuotteiden takuu määräytyy tuotteen valmistajan takuuehtojen mukaisesti. Asiakas on velvollinen lukemaan tuotteen takuuehdot ennen tuotteen käyttöönottoa. Takuuehdot, mikäli niitä ei ole toimitettu tuotteiden mukana tai ne eivät sisälly käyttöohjeeseen, löytyvät laitevalmistajan verkkosivuilta. M2M Solutions Oy pidättää oikeuden testata ja todentaa tuotteissa ilmoitetut virheet.

Tuotteiden huoltopaikka määräytyy maahantuojan tai laitevalmistajan takuuehdoissa. M2M Solutions Oy voi halutessaan pyytää asiakasta ottamaan suoraan yhteyttä laitevalmistajaan tai laitevalmistajan hyväksymään huoltoyhtiöön mikäli tämän voidaan pitää asikkaalle edullisena vaihtoehtona. Asiakas voi kuitenkin aina toimittaa tuotteet huoltoon myös M2MS:n kautta.

Huoltoaika-arvio Suomessa suoritetuille huolloille on 15 – 20 arkipäivää. Suomen ulkopuolella suoritetuille huolloille huoltoaika-arvio on 20 – 25 arkipäivää.

Kustannukset, jotka aiheutuvat ilman aihetta tehtävästä huollosta veloitetaan asiakkaalta (sisältäen mutta ei rajoittuen käsittelykulut, huoltokulut ja toimituskulut). M2MS ei ole vastuussa kuluista, jotka ovat aiheutuneet asiakkaan aiheuttamista vioista. M2M Solutions Oy varaa oikeuden tutkia tuotteen laatu ja siinä ilmoitettu virhe myös tapauksissa, jossa asiakas peruttaa tilauksen. Virheeksi ei katsota yhteensopivuusongelmaa, ellei asiakas ole nimenomaisesti ostohetkellä todistettavasti kirjallisesti ilmoittanut M2M Solutions Oy:lle yhteensopivuustarpeesta ja M2M Solutions Oy on tämän tarpeen hyväksynyt. Tuotteen fyysinen avaaminen laitteen muokkaamiseksi päättää takuun ja laissa määritellyn virhevastuun ellei valmistaja ole toisin ilmoittanut.

Huoltomme säilyttää tuotteita kolme (3) kuukautta asiakkaalle huollon/työn valmistumisesta toimitetun ilmoituksen jälkeen. Tämän jälkeen M2MS:llä on oikeus joko myydä tuote tai kierrättää se (Laki elinkeinonharjoittajan oikeudesta myydä noutamatta jätetty esine).

11. Reklamaatiot

Asiakas on velvollinen esittämään kirjallisen dokumentin tai kuitin, josta käy ilmi tuotteiden ostopäivä ja -paikka, kun asiakas ilmoittaa reklamaatiosta. Kaikki reklamaatiot tulee esittää kirjallisesti. Vapaamuotoisen reklamaation voidaan lähettää sähköpostilla osoitteeseen shop@m2ms.eu, käyttäen Reklamaatiolomaketta verkkosivuillamme tai kirjeellä osoitettuna M2M Solutions Oy:lle.

Riita-asiat ja oikeuspaikka: Kuluttaja-asiakkaalla on oikeus saattaa tästä sopimuksesta syntyvät erimielisyydet kuluttajariitalautakunnan ratkaistavaksi. Asiakas voi nostaa tästä velkasuhteesta aiheutuvia riitaisuuksia koskevan kanteen M2M Solutions Oy:tä vastaan joko M2M Solutions Oy:n kotipaikan Helsingin käräjäoikeudessa tai sen Suomessa sijaitsevan paikkakunnan käräjäoikeudessa, jonka tuomiopiirissä hänellä on asuinpaikkansa. Jollei Asiakkaalla ole asuinpaikkaa Suomessa, riitaisuudet käsitellään Helsingin käräjäoikeudessa. Näihin Ehtoihin sovelletaan Suomen lakia. M2M Solutions Oy ei korvaa mitään oikeuskäsittelystä aiheutuvia asiamieskuluja.

12. Yritysasiakaskaupat

Tuotteet ja palvelut myydään aina sellaisena kuin ne ovat. M2M Solutions Oy ei ole vastuussa tuotteiden tai palveluiden virheestä ja/tai käytöstä aiheutuneista välillisistä tai välittömistä kuluista, eikä tulonmenetyksestä. M2M Solutions Oy:n korvausvastuu rajoittuu aina näiden Ehtojen sisältöön. Tuotevirhevastuu rajoittuu mahdolliseen kauppahinnan palauttamiseen.

Yritysasiakkaan hankkiman tuotteen takuuaika määräytyy valmistajan takuuehtojen mukaisesti, ja takuuajan päättyminen lopettaa M2M Solutions Oy:n vastuun. Tuotteen fyysinen avaaminen laitteen muokkaamiseksi päättää takuun ja myyjän vastuun ellei valmistaja ole toisin ilmoittanut.

Huoltomme säilyttää huolletut tuotteen kolme (3) kuukautta huoltoilmoituksesta. Tämän jälkeen M2MS:lle on oikeus joko myydä tai kierrättää tuotteet voimassa olevan lainsäädännön mukaisesti.

M2M Solutions Oy ei ole velvoitettu täyttämään sopimuksen mukaisia velvollisuuksia mikäli ylivoimaista estetttä ei voida ratkaista. M2M Solutions Oy ei ole korvausvelvollinen kuluista, jotka ovat seurausta ylivoimaisesta esteestä ja on sellaisen sattuessa oikeutettu purkamaan sopimuksen. Tilausta tehdessään asiakas hyväksyy varauksetta nämä M2M Solutions Oy:n Yleiset Toimitusehdot. Mitkään mahdolliset asiakkaan esittämät kaupan ehdot eivät päde mikäli ne eivät ole M2M Solutions Oy:n Yleisten Toimitusehtojen mukaisia.

13. Voimassaolo

Nämä Ehdot ovat voimassa 1.1.2015 alkaen.