Moottorikelkat-maisema

Paikanninlaitteet moottorikelkkojen vuokraamisessa

Moottorikelkkojen vuokraaminen kokemattomien asiakkaiden käyttöön sisältää riskejä. Asiakas ei välttämässä tunne maastoja/reittejä eikä osaa käsitellä kelkkaa hyvin. Onkin hyvin mahdollista, että asiakas saattaa joutua vaaratilanteisiin tai eksyy reitiltä. Asiakas ei myöskään usein osaa tehdä ajoneuvolle edes yksinkertaisimpia huoltotoimenpiteitä mikäli kelkkaan tulee joku pienikin vika. Erämaassa liikuttaessa oman paikan tunnistaminen voi olla tottumattomalle henkilölle hyvinkin vaikeaa ja toisaalta talven kylmyys ja nopeasti muuttuvat olosuhteet aiheuttavat sen, että apu täytyy saada paikalle nopeasti.

Kelkkoja vuokraavien asiakkaiden joukkoon kuuluu valittavasti myös niitä, jotka eivät välitä kelkkailun säännöistä ja annetuista turvaohjeista, vaan ajavat kelkoilla yli sallittujen nopeusrajoitusten ja poikkeavat luvallisilta kelkkareiteiltä. Nämä asiakkaat saattavat myös helposti yliarvioida oman osaamisensa ja joutuvat tyhmänrohkeuttaan vaara- ja ongelmatilanteisiin (näitä valitettavia tilanteita löytyy harmittavan paljon vaikka google kuvahaulla ”snowmobile accidents”).

Moottorikelkat-onnettomuudet

Ratkaisu jonka avulla kelkan sijainti on aina tiedossa!

Paikannuslaitteen avulla kelkan omistaja pysyy tietoisena siitä missä vuokratut kelkat liikkuvat ja pystyy myös jälkikäteen selvittämään missä ja miten kelkalla on ajettu. Esimerkiksi avun saattaminen asiakkaan luo tehostuu huomattavasti, kun avun tarvitsijan paikka tiedetään heti tarkalleen. Toisaalta jos vuokraajalla ja asiakkaalla on eri näkemys esim. siitä miten kelkalla on ajettu kun se on rikkoontunut, niin tieto kelkan nopeuksista ja reitistä on ensiarvoisen tärkeää. Ylipäätään jo pelkkä tieto siitä, että moottorikelkan käytöstä pidetään lokikirjaa karsii todennäköisesti kaikkein tyhmimmät hurjastelijat pois joukosta.


Tramigo Track on kotimainen ja erittäin laadukas tuote moottorikelkan paikantamiseen. Pieni, noin korttipakan kokoinen laite sisältää paikannuslaitteen ja se osaa raportoida paikkansa ja tilansa sekä tekstiviestien välityksellä, että www-selaimella käytettävään ohjelmistoon.

Moottorikelkat-Kaavio

Tramigo Track paikantimeen asennetaan yhteydenpitoa varten matkapuhelimissa käytetty SIM-kortti. SIM-kortin matkapuhelinliittymäksi sopii käytännössä mikä vaan liittymätyyppi, joka pitää sisällään tekstiviestipalvelun. Laitteessa voidaan käyttää joko ennakkoon maksettuja prepaid –korttia tai tavallista kuukausilaskutettavaa liittymää. Laitteen hankintahinnan ja matkapuhelinliittymän maksujen lisäksi paikantimen käyttö tekstiviestien avulla ei maksa mitään.

Mikäli laitteen sijaintia halutaan seurata reaaliajassa verkkoselaimen välityksellä tai kuljettuja reittejä/nopeuksia halutaan tarkastella jälkikäteen, otetaan käyttöön Tramigo M1 Fleet –ohjelmisto. Tarjoamme ohjelmistoa asiakkaittemme käyttöön palvelimeltamme kuukausimaksua vastaan. M1 Fleet ohjelmiston käyttämiseksi täytyy paikantimen matkapuhelinliittymässä olla aktivoituna data -yhteys.

Moottorikelkat-Kartta

Asentaminen ja käyttö

Tramigo Track -paikannin voidaan kiinnittää moottorikelkkaan mukana tulevan johtosarjan avulla niin, että laite lataa automaattisesti oman akkunsa moottorikelkan ollessa käynnissä. Tällöin paikantimen virrankulutuksesta ei tarvitse välittää ollenkaan, vaan se on aina käyttövalmiina. Lyhemmillä retkillä laitetta voidaan käyttää myös sen sisäisen akun varassa. Sisäinen akku kestää reaaliaikaisessa paikantamisessa joitain tunteja, tekstiviestien avulla tehtävässä paikantamisessa jopa päiviä.

Osta Tramigo Track verkkokaupastamme!

Kerromme mielellämme lisää paikannusratkaisuistamme! Ota yhteyttä:

Antti Rasi 044-7492060 / antti.rasi@m2ms.eu
Janne Tallqvist 050-5124913 / janne.tallqvist@m2ms.eu

Your Name (required)

Your Email (required)

Subject

Your Message

Capthca: captcha
Sorry that we have to use this captcha. Otherwise our inbox would be flooded with messages from spam robots.